Bazalkové pesto s mandlemi a piniemi Hradecké delikatesy 100 g

Bez laktózy Bez lepku Vyrobeno v ČR
Značka: Usušil a syn
109 Kč
Momentálně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Bazalka patří mezi nejoblíbenější bylinky středomořské kuchyně. Charakterizuje ji velmi aromatická, peprně nasládlá vůně. Pro svou výraznou chuť si získala oblibu i v naší kuchyni.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Co je to a co s tím?


Bazalkové pesto je jedna z nejznámějších italských omáček, původem z oblasti Ligurie. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit. Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém hmoždíři dřevěnou paličkou. Tradičně se používá na ochucení těstovin v kombinaci se strouhaným sýrem typu parmezán, nebo k ochucení polévek, případně k masu. Taktéž je výborné i na topinky, jednohubky, bruschetty, tousty i do zeleninových polévek. Bazalka patří mezi nejoblíbenější bylinky středomořské kuchyně. Charakterizuje ji velmi aromatická, peprně nasládlá vůně. Pro svou výraznou chuť si získala oblibu i v naší kuchyni.

A co ještě?


Ručně a šetrně vyráběné pesto z bazalky  v Čechách, je bez chemických konzervantů, aromat, lepku a GMO. Umeocet je vyráběn ze švestek umeboshi. Je to zcela přírodní produkt, který neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva.

Složení


bazalka min. 29%, extra panenský olivový olej, slunečnicový olej, madle min. 12% , pinie min. 6% , umeocet, citronová 100% šťáva.

Objem


100 g



Trvanlivost


Doba trvanlivosti je 12 měsíců. Před i po otevření skladujte do teploty 25°C mimo přímé slunce a do 14 dní spotřebovat. Před použitím doporučujeme promíchat do stejnorodé konzistence.



Ošetření


Šetrně pasterován. Vyrobeno v ČR. Může obsahovat zbytky skořápek!

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření
Hmotnost: 0.15 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola