Receptura této klasické směsi pochází z Číny a jak napovídá její jméno, skládá se z pěti koření. Má široké využití od jídel z pánve wok až po různé nudlové pokrmy. Pociťte dračí...
K přípravě tradičního guláše je zapotřebí dostatek cibule, maso, trpělivost a odvážná ruka, co se týče koření. S Lajošovým gulášovým kořením to bude hračka. Sladká a ostrá...
Muškát není botanicky vzato ořech, nýbrž jádro broskvového ovoce. Muškát má jemnou aromatickou vůni a trošku pálivou, silně kořeněnou, teplou chuť. Koření plné síly je ideální...
Možná ho znáte z dovolené z Maroka. Ras el Hanout je oblíbená orientální marocká směs koření na maso, rýži, kuskus, tajine, luštěniny a vegetariánské pokrmy.
Aby salát nebyl nuda, potřebuje tu pravou třešničku navrch, tedy špetku tohoto skvělého koření. Souhru rajčatových vloček, petrželky a měsíčkových květů jsme doplnili netradiční...
Špetka jemné směsi s kopřivovými semínky, psylliem a rajčaty dovede každý kousek zeleniny k dokonalosti. Skvěle vyladí i hummus a každý pokrm veganské kuchyně. Pro dokonalou...
Čirá zeleninová polévka, která se rychle připravuje a chutná skvěle. Obsahuje sušenou zeleninu a vybrané druhy bylin a koření sv. Hildegardy, jako je yzop a galgán. Bez...
Malí, ale šikovní drobečci plní živin. Již Arabové byli přesvědčeni o síle klíčivých semínek: „V klíčku je obsaženo všechno, co přináší život"". Výhonky alfalfa jsou semena...
Chuť petržele s česnekem je výborná v kombinaci s masem, především při grilování. Jen tak potřít nebo na topinku, bagetku, čerstvý chléb jako pomazánku.Minimální trvanlivost do...
Grilovaná zelenina přece nemusí být nuda! Okořeněná touto směsí se rázem stane z pouhé přílohy středobodem grilovacího menu. Jednoduše smíchejte koření s olejem, zeleninu...